(Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  görüşü)

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı: 93377465-869

Konu: 696 sayılı KHK Uygulamaları

DAĞITIM YERLERİNE

696 Sayılı KHK’nın 127’nci maddesi gereğince kadroya geçirilen işçilere ilişkin olarak Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatından giyim yardımı konusunda çok sayıda görüş talep edilmiştir. Giyim yardımına ilişkin olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 10.10.2018 tarih ve  66805 sayılı yazısı ile görüş alınmıştır.

Konuya ilişkin olarak Başkanlığımızca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ‘’696 Sayılı KHK öncesinde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 62’nci maddesinin (e) bendi çerçevesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak ihale edilen alımlar kapsamında çalışan işçilere yapılacak giyecek yardımı ihale dökümanlarında belirtilmekteydi. Ancak 696 Sayılı KHK ile ihale sözleşmeleri iptal edilerek bu kapsamda çalışan işçilerin kadroya alınması öngörülmüş ve kadroya alınma işlemi tamamlanmıştır. 696 Sayılı KHK gereğince kadroya alınan toplu iş sözleşmeleri sona eren işçilerin, en son sona erecek toplu iş sözleşmesine tabi olacağı ve bu toplu iş sözleşmesine ilişkin hükümler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca daha önce duyurulmuştu. Söz konusu süresi 2020 yılında sona erecek toplu iş sözleşmesinde giyecek yardımına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Giyim yardımı hususunda nasıl işlem tesis edilmelidir?’’ şeklinde giyim yardımına ilişkin görüş talep edilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca görüş yazısına cevaben “696 Sayılı KHK uyarınca Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve Bakanlığımızca 12.04.2018 tarihinde ilan edilen hükümlerde sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilere giysi yardımı yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir düzenleme bulunmadığından giysi yardımına ilişkin öncelikle yürürlükte bir toplu bir toplu iş sözleşmesi var ise orada yer alan hükümler, yoksa idareniz tarafından belirlenen ihale şartnamesinde bulunan hükümler dikkate alınarak ilgili personele giysi yardımının yapılması, bu itibarla iş sağlığı ve güvenliği veya işin yürütümü açısından gerekli olan giysi ve diğer malzemelerin işverenlikçe karşılanması gerektiği değerlendirilmektedir.’’ şeklinde cevap vermiştir.

1 Yorum

  1. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?
    you made running a blog look easy. The full glance of your website is fantastic, let alone the content material!
    You can see similar here sklep internetowy

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz