Yüksek Fen Kurulunun 15.08.2018 tarih ve 2018/31 sayılı kararında;Bakanlığımız Birim Fiyatları, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile geçerli olup, İdarelerce bu birim fiyatlar esas alınarak hazırlanan yaklaşık maliyetin güncelliğini kaybetmesi halinde Yaklaşık Maliyetin, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin üçüncü fıkrası hükmü doğrultusunda, “TUİK İnşaat Maliyet Endeksi ve Değişim Oranına” göre güncellenmesi gerekmektedir.”

Notunun “2018yılı İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları” kitabının “Genel Hükümler ve Açıklamalar” bölümüne eklenmesine karar verilmiştir.

Anılan karar doğrultusunda yaklaşık maliyetin, hesaplandığı tarihten ihalenin ilk ilan veya davet tarihine kadar güncelliğini kaybedip kaybetmediği hususunun idarelerce her iş için ayrıca değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede birim fiyatları esas alınarak hazırlanan yaklaşık maliyetin güncelliğini kaybetmiş olduğunun değerlendirildiği durumda, iş için hazırlanan toplam yaklaşık maliyetin, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 11. maddesinin üçüncü fıkrası hükmü doğrultusunda, “TUİK İnşaat Maliyet Endeksi ve Değişim Oranına” göre güncellenmesi gerekmektedir.

[pdf-embedder url=”http://www.salimdemirel.com.tr/wp-content/uploads/2018/10/yaklasik-maliyetin-guncellenmesine-iliskin-yuksek-fen-kurulunun-2018-31-sayili-karari.pdf” title=”YAKLAŞIK MALİYETİN GÜNCELLENMESİNE İLİŞKİN YÜKSEK FEN KURULUNUN 2018-31 SAYILI KARARI”]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz