Ekonomi yönetimi bir çok alanda ses getirecek önemli bir karar aldı.

Mal alımları kapsamında teslim edilen ürünler ile hizmet alımları ve yapım işlerinde kullanılan malzemelerin fiyatlarında beklenmeyen artışlar meydana gelmesi nedeniyle fiyat farkı kararnamesi çıkarılacaktı.

Kararname Askıya Alındı

Taslakat  bir çok yüklenicinin içinde bulunduğu sıkıntıları giderecek önemli kararlar olmaktaydı. Fakat bugün edinilen bilgiye göre bu alanda yapılan çalışmalar askıya alınmıştır. Askıya alınma gerekçesi olarak da devlete getireceği milyarlarca liralık ek külfet gösterildi.

KGM Ayrı Bir Kararname Hazırlıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde ise tasviye ve devir işlemleri için ayrı bir kararname hazırlanmaktadır. Bütçe yetersizliği nedeniyle başlangıç aşamasında bulunan bazı karayolu projeleri elenecek. Bu projeler tasviye edilecek ya da başka bir şirkete devredilecek. İşletmelerin devir işlemi için Karayolları Genel Müdürlüğünden onay alması gerekecek. Anlaşmalı tasviye işlemleri sırasında yüklenicilere mali veya idari herhangi bir yaptırım uygulanmayacaktır. Teminatları iade edilecek ve kamu yapım işleriyle ilgili ihale yasaklısı olmayacaklar. 

Kaynak: https://www.insaport.com/haberler/fiyat-farki-ile-ilgili-yapilan-calismalar-askiya-alindi/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz