İDARELERE HER TÜRLÜ İHTİMALİ DÜŞÜNEREK DOKÜMAN HAZIRLIYOR!

ÖRNEK İHALE DOKÜMANI …İHALEDEN ALINMIŞTIR.

“…’nın özelleştirilmesi halinde, özelleştirilmeye ilişkin devir sözleşmesinin imzalandığı tarih itibarıyla bu sözleşme kendiliğinden sona erer. Sözleşmenin kendiliğinden sona ermesi durumunda yüklenici kesin teminatın iadesi dışında kar mahrumiyeti ve benzeri herhangi bir istekte bulunamaz.

Yüklenicinin; ihale konusu iş kapsamında çalıştırılacak işçilerden 4857 sayılı İş Kanununa aykırılık teşkil edecek ve işçileri zor durumda bırakacak olan “boş senet alınması” gibi uygulamalarda bulunması, sözleşmenin fesih nedeni sayılacak olup, ayrıca bu hükme aykırı hareket edenler hakkında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Cumhuriyet Savcılıklarına bildirimde bulunulacaktır.

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan düzenleme neticesinde halihazırda bu işi yapan taşeron işçilerin … kadrosuna alınmaları gibi bir durumun ortaya çıkması halinde, anılan taşeron işçilerinin …kadrosuna alındıkları tarih itibarıyla sözleşme sona erdirilecektir. Sözleşmenin kendiliğinden sona ermesi durumunda, yüklenici kesin teminatın iadesi dışında kar mahrumiyeti ve benzeri herhangi bir istekte bulunamaz. Ancak konu ile ilgili yetkili mercilerce farklı bir düzenleme yapılması halinde yapılan bu düzenleme esas alınacaktır.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz