Sağlık Bakanlığı’nın İstinaf Talebi Reddedildi

Sendikamız Hukuk Müşavirliğince 696 Sayılı KHK ile mahalli idarelerin iktisadi teşebbüsleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve asgari ücretin katlarıyla (%10, %20, %30 vb.) çalışan emekçiler adına, geçiş sonrası asgari ücretin yüzdelik katlarının uygulanmaması nedeniyle açılan dava, 10 Eylül 2019 tarihinde itiraz yolu açık olmak üzere işçiler lehine sonuçlanmış ancak karara Sağlık Bakanlığı istinaf talebinde bulunarak itiraz etmişti.

İstinaf talebi Ankara Bölge Adliye mahkemesi tarafından reddedildi. Böylece, 696 Sayılı KHK ile kadro alan emekçilerin asgari ücretin yüzdelik katlarını alması önündeki bir engel daha aşılmış oldu.

696 Sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen emekçilerin haklarını alabilmesi için Hukuk Müşavirliğimiz tarafından dikkatle takip edilen dava, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararı ile istinaf incelemesinden geçen ilk karar oldu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin verdiği karar, Yargıtay tarafından incelendikten sonra kesinleşecek. Verilecek karar doğrultusunda uygulama yapılması yönünde ilgili mercilere gerekli başvurular yapılacak.

KAYNAK:http://hizmet-is.org.tr/haberler/32139/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz