Danışmanlık sözleşmeleri eser sözleşmesi mi yoksa vekalet sözleşmesi midir?

Asıl ve birleşen davada taraflar arasındaki ihtilaf; yanlar arasındaki dava konusu edilen sözleşmenin aylık ücrete hak kazandıran danışmanlık ve hizmet sözleşmesi mi eser sözleşmesi mi olduğu, asıl dava kapsamında davacının davalıdan danışmanlık ve hizmet bedeline dayalı alacak talebinin yerinde olup olmadığı, yine birleşen dava kapsamında sözleşmenin eser sözleşmesi olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceği, ayıplı veya eksik ifa söz konusu olup olmadığı, birleşen dosya davacısının iddia edilen eksik ve ayıplı ifa nedeniyle maddi-manevi zarara duçar olup olmadığı, talep koşullarının oluşup oluşmadığı hususlarına ilişkindir.

Eser sözleşmesi; yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, iş sahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği tam iki taraflı bir iş görme sözleşmesidir.
Vekalet sözleşmesi; vekilin, vekalet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşmedir. Vekil, belli bir sonucun mutlaka elde edilmesi için değil, belli bir yönde çalışmak için yükümlülük altına girer; bu çalışma sonunda istenilen sonuç gerçekleşebilir veya gerçekleşmeyebilir. Önemli olan, vekilin belli bir yönde işi özenle ve sadakatle yapmaya çalışmasıdır.
Oysa eser sözleşmesinde yüklenici sadece bir çalışmada bulunmayı değil, aynı zamanda bir sonucun gerçekleşmesini de yüklenmektedir; bu sonuç, eserdir. Yüklenici, bir çalışmada bulunmasına rağmen sonuç (eser) yoksa, ifa gerçekleşmiş sayılamayacağından bedele hak kazanılamaz. Eser sözleşmesinde bedel mutlaka vardır; oysa vekalet sözleşmesi bedelsiz de olabilir. Vekalet sözleşmesinin tanımında yer alan “bir işin görülmesi” deyimi “bir işin yönetilmesi” deyiminden çok daha geniş kapsamlıdır. O halde her türlü hizmet, vekalet sözleşmesinin konusu olabilir. Bu itibarladır ki, konusu emek tüketimini gerektiren anlaşmalar herhangi bir sözleşme tipine, örneğin hizmet veya eser sözleşmelerine girmiyorsa, bunlara vekalet sözleşmesine ilişkin hükümler uygulanabilir.

(MAHKEME KARARINDAN)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz