Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “İhale ve ön yeterlik dokümanının içeriği” 12’nci maddesinde “(1) İhale dokümanında; isteklilere talimatları da içeren idari şartname, sözleşme tasarısı ve teknik şartname ile gerekli diğer belge ve bilgiler bulunur.

(3) İhale veya ön yeterlik dokümanında yapılan düzenlemeler birbirine aykırı olamaz.” hükmü,

 

İdari Şartname’nin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25’inci maddesinde “25.1. Sözleşmenin uygulanması sırasında ilgili mevzuat gereğince yapılacak ulaşım, sigorta, vergi, resim ve harç giderleri teklif edilecek fiyata dahildir.

25.3. Teklif fiyata dahil olan diğer giderler aşağıda belirtilmiştir:

25.3.1. …Yemek ve yol giderleri:

Yemek Hizmet Alımında çalışacak personeller için 26 gün üzerinden her gün için kişi başı gidiş dönüş brüt yol bedeli 7,34-TL verilecektir…”düzenlemesi,

 

Sözleşme Tasarısı’nın “Sözleşmenin ekleri” başlıklı 8’inci maddesinde “a8.1. İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.

8.2. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir:

1) Hizmet İşleri Genel Şartnamesi,

2) İdari Şartname,

3) Sözleşme Tasarısı,

4) Birim fiyat tarifleri (varsa),

5) Özel Teknik Şartname (varsa),

6) Teknik Şartname,

7) Açıklamalar (varsa),

8.3. Zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir.” düzenlemesi,

 

Teknik Şartname’nin “Personele Ödenecek Ücretler” başlıklı 96’ncı maddesinde “Yüklenici tarafından işçilere ayda 26 (yirmi altı) gün üzerinden işçi başı, Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen 1 günlük gidiş-geliş fiyatı yol ücreti olarak ödenecek ve ücret bordosunda gösterilecektir.” düzenlemesi yer almaktadır.

 

Yapılan incelemede; İdari Şartname’nin 25’inci maddesinde “25.3.1…Yemek Hizmet Alımında çalışacak personeller için 26 gün üzerinden her gün için kişi başı gidiş dönüş brüt yol bedeli 7,34-TL verilecektir …” şeklinde, Teknik Şartname’de ise “Yüklenici tarafından işçilere ayda 26 (yirmi altı) gün üzerinden işçi başı, Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen 1 günlük gidiş-geliş fiyatı yol ücreti olarak ödenecek ve ücret bordosunda gösterilecektir.” şeklinde ihale konusu işte istihdam edilecek personelin yol ücretlerine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler yer almaktadır. Bahsi geçen doküman düzenlemelerinden hareketle, hizmetin ifasında çalıştırılacak personele gidiş ve geliş olmak üzere günlük 2 (iki) bilet bedeli üzerinden nakdi olarak yol ücretinin ödeneceği, öte yandan İdari Şartname’nin yukarıda aktarılan maddesinde personele verilecek olan ücretin ise 7,34 TL olduğunun belirtildiği, bu çerçevede isteklinin 7,34 TL tutarını esas alarak teklifini hazırlayabileceği, ayrıca Sözleşme Tasarısı’nın “Sözleşmenin ekleri” başlıklı 8’inci maddesine göre dokümanlar arasındaki öncelik sıralamasına göre İdari Şartname’nin, Teknik Şartname’den daha öncelikli olduğu ve idare tarafından şikayete cevap yazısında da personel ödenecek olan yol ücretinin açık olduğu anlaşıldığından, başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz