Geçici Madde 7
Geçici Madde 7

Dövizdeki Düşüşe Rağmen Çimento ve Betona Zam Geliyor

Dövizdeki düşüşün ardından çimento ve beton fiyatlarında indirim beklenirken yılbaşından itibaren ciddi bir zam yapılacağı iddia ediliyor. Dövizdeki düşüşün ardından sadece demir fiyatları düşerken birçok malzemede zamlar devam ediyor.

Dövizin 18 liradan 13 lira seviyesine düşmesi ile inşaat malzemeleri fiyatlarında  indirim beklentisi oluştu. Ancak sadece demir fiyatlarında indirim geldi. PVC üreticisi Adopen de son 3 zammı geri çekip fiyatları yüzde 30 düşürürken inşaat sektörü temsilcileri diğer firmalara fiyatları indirin çağrısı yaptı.

DÜŞÜŞ BEKLENİRKEN ZAM GELİYOR

İnşaat malzemeleri fiyatları dövizdeki düşüşten sonra da artmaya devam etti. Hazır sıva fiyatlarına 90 lira zam yapılarak 310 liradan 400 liraya çıkarıldı. Tuğla fiyatlarına da yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 15 zam uygulandı. Kum fiyatlarına da ikinci kez zam geliyor. Geçtiğimiz ay ton fiyatı 30 lira kum 40 liraya çıkmıştı. Yeni yapılacak zamla kumun ton fiyatı nakliye ve KDV hariç 50 liraya çıkacak.

ÇİMENTO FİYATLARI YÜZDE 20 ARTACAK

Zam söylentileriyle ilgili konuşan İMKON başkanı Tahir Tellioğlu, “Bugün, beton firmalarına çimento fiyatlarında yüzde 20 artış yapılacağı duyurulmuş. Halen çimentonun tonu ortalama 500 TL, bu artışla 600 TL’ye çıkacak. Çimentonun maliyetinde büyük oranda yerli girdi var, bu zam niye? Müteahhitler, yükselen fiyatlardan dolayı, kamu projeleri gerçekleştiren firmalar için maliyet farkı ve sözleşme fesih hakkı istiyor. Bu gidişle firmalar batacak, işçiler işsiz kalacak. Sonra kamu yarım kalan projeyi iki katı maliyetle tamamlayacak, herkes zarar edecek” diye konuştu.

Kaynak: Dövizdeki Düşüşe Rağmen Çimento ve Betona Zam Geliyor

https://www.insaatderyasi.com/dovizdeki-dususe-ragmen-cimento-ve-betona-zam-geliyor-21038h.htm

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz