KİK BAŞVURU ÜCRETLERİ TALEP EDİLEBİLİR!

Kamu İhale Kurulu tarafından 01.01.2021 – 31.12.2021 tarihleri arasında alınan inceleme
kararları, düzenleyici kararlar ve yönetsel kararlara ilişkin istatistikler yer almaktadır.
Kurul tarafından alınan kararlar, karar türlerine göre sınıflandırılmıştır. Buna göre, 2021
yılında Kamu İhale Kurulu 3.324 karar almıştır. Bu kararların 2.415 adedi uyuşmazlık kararı, 522 adedi mahkeme kararı, 381 adedi düzenleyici karar ve 6 adedi yönetsel karardır.

2.415 adet uyuşmazlık kararının %56,65’inin hizmet alımlarına, %32,92’sinin yapım işlerine ve %10,43’ünün mal alımlarına ilişkin olduğu görülmektedir.

2.415 adet uyuşmazlık kararının %61,90’ında başvurunun reddi, %28,20’sinde ihaleye ilişkin düzeltici işlem belirlenmesi ve %7,87’sinde ihalenin iptal edilmesi yönünde karar verilmiştir.

Uyuşmazlık kararlarının %2,03’ünü ise idarelerce alınan ihalenin iptali kararlarının iptali yönündeki kararlar oluşturmaktadır.

BUNLAR VERİ….ASIL KONU BU DEĞİL.

PEKİ DÜZELTİCİ İŞLEM KARARI ALINAN DURUMLARDA ÖDENEN BAŞVURU BEDELLERİNİN İADESİ İÇİN KAÇ İSTEKLİ KAMU İHALE KURUMUNA BAŞVURU YAPMIŞTIR….

Bu veri mevcut değil.

ANCAK…

Bu başvuru ücretleri de başvurusunda haklı çıkmış olsa dahi KİK tarafından ilgilisine iade edilmemektedir. Anayasa Mahkemesinin haklı çıkanlara başvuru ücretinin iade edilmesi gerektiği yönündeki kararı sonrasında hukuki sürecine destek sağladığımız davalarda başvurusunda haklı çıkanlara başvuru ücretlerinin iade edilmesi gerektiği yönünde çok sayıda idare mahkemesi kararları çıkmıştır.

Önemle ifade etmek gerekir ki İdare Mahkemesi bu davalarda itirazen şikayet başvurusu hangi tarihte yapılmış olursa olsun süre koşuluyla bağlı olmaksızın mülkiyet hakkı ihlal edildiğinden başvuru ücretinin iade edilmesi gerektiğine karar vermiştir.

Bu durumda ilgililer geçmişte yapmış oldukları ve haklı çıktıkları başvuru ücretlerini dahi dava yoluyla alma imkanına kavuşmuşlardır.

KİK başvuru ücretlerinin yüksekliği ve bunların iade edilmesi gerektiği yönündeki emsal kararlar nazara alındığında bu süreçlerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kik başvuru bedelinin iadesine ilişkin gerekçeler nelerdir?

KİK Başvuru Bedelinin İadesi İÇİN AÇILAN DAVALARADA Yetkili Mahkeme NERESİDİR?

İHALE VE SÖZLEŞME SÜREÇLERİYLE İLGİLİ TÜM SORU VE SORUNLARINIZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz