Hakkında soruşturma açılan fakat henüz kamu davası açılmayan  istekli  ihaleye katılabilir mi?

İhale işlem dosyası incelendiğinde, …Müdürlüğü tarafından yemek servis hizmeti alanında faaliyet gösteren bazı firmalara ilişkin olarak, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla operasyon düzenlendiği ve birçok firma yetkilisinin gözaltına alındığı anlaşılmıştır.

Bu sebeple, ek tabloda bilgileri yer alan gerçek ve tüzel kişiler hakkında ihaleye fesat karıştırma veya başka bir suçlama kapsamında kamu davası açılıp açılmadığı, açılmış ise hangi tarihte açıldığı ve kamu davasının sonuçlanıp sonuçlanmadığı hususunda ivedi olarak bilgi verilmesi…” ifadelerine yer verilmiştir.

… tarihinde Kurum kayıtlarına alınan cevabi yazı ekinde “İlgi yazınız ile Cumhuriyet Başsavcılığımızın .. sayılı soruşturma dosyasının akıbeti sorulmuştur.

Yapılan incelemede; soruşturma dosyasının henüz hazırlık aşamasında olduğu, araştırmaların devam ettiği ve bu nedenle soruşturmanın derdest olduğu anlaşılmıştır…” ifadelerine yer verilmiştir.

Aktarılan hususlar çerçevesinde ihale üzerinde bırakılan istekli ve ortakları hakkında soruşturmanın devam ettiği, dolayısıyla söz konusu istekli ve ortakları hakkında 4734 sayılı 59’uncu maddesi doğrultusunda haklarında kamu davası açılanlar ile 4734 sayılı Kanun’un 58’inci maddesinin 2’nci fıkrasında sayılanların ihalelere katılmaları hususundaki engelin, kamu davasının açılması ile başlayacağı, bu durumda henüz hakkında kamu davası açılmadığı anlaşıldığından anılan isteklinin bu haliyle ihaleye katılımında bir engel bulunmadığı ve başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz