Konuya ilişkin olarak Kurulun  18.07.2018 tarih ve  2018/DK.D-187 sayılı kararında,

İdare personeli, araya üçüncü bir kişi girmeksizin idare ile doğrudan istihdam ilişkisi bulunan personel olarak tanımlanabilir. Bu istihdam ilişkisinin, doğrudan kanunla ya da idari işlemle veya bir sözleşmeye dayalı olarak kurulabilmesi mümkündür. Aynı zamanda idare ile personel arasında kurulan bu ilişki arızi nitelik taşımamalıdır. Bu doğrultuda, mevsimlik ve kısa süreli veya benzer koşullarda çalışanların bu kapsamda değerlendirilmesine imkan yoktur.

Netice itibariyle, 4734 ve 4735 sayılı Kanunlar ile buna yönelik çıkarılan ikincil mevzuatta, 696 sayılı Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statülerine geçirilenlerin ihale ve sözleşme sürecinde oluşturulacak komisyon ve teşkilatlarda görev almasını yasaklayan bir düzenlemenin yer almadığı anlaşılmış olup bahse konu kadro ve statülere geçirilen kişilerin “idare personeli” niteliğine sahip olduğu, bu nedenle ihale ve sözleşme sürecindeki komisyon ve teşkilatlarda yer alabileceği ancak geçici işçi statüsünde bulunan kişilerin komisyon ve teşkilatlarda yer alamayacağı değerlendirilmiştir.” denilmektedir.

Anılan kararda da 4734 ve 4735 sayılı Kanunlar ile buna yönelik çıkarılan ikincil mevzuatta,  sürekli işçi statüsüne geçişi sağlanan işçilerin komisyon ve teşkilatlarda görev almasını yasaklayan bir düzenlemenin olmaması hususu vurgulanmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz