İtirazen şikayet başvurusundaki iddiaların ihalenin başvuru sahibi üzerinde kalıp kalmayacak olmasından bağımsız olarak incelenmesi gerekmektedir.

0
209
Makaleyi Kendi Sosyal Medyanızda Paylaşmak İçin Tıklayın

Davacı Pars Koruma ve Güvenlik Hizm. Ltd. Şti. tarafından anılan Kurul kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davada, Ankara 6. İdare Mahkemesinin 14.10.2019 tarih ve E:2019/1623 sayılı kararında “…Söz konusu ihalede, başvuru sahibi açısından ihale dokümanı satın alınmak ve ihaleye teklif verilmek suretiyle anılan Kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarınca istekli statüsü kazanıldığından, itirazen şikayet başvurusundaki iddiaların ihalenin başvuru sahibi üzerinde kalıp kalmayacak olmasından bağımsız olarak incelenmesi gerekmekle, işin esasına girilerek yapılan inceleme sonucunda ihalenin iptaline karar verilmesi ihtimali göz önüne alınarak yeni yapılacak olan ihaleye davacı şirketin de katılma ihtimali bulunduğu açıktır.

Bu durumda, davacı şirketin teklifinin değerlendirme dışı tutulması halinin, ihaleye yönelik başvuru yollarının kullanılması hakkını ortadan kaldırmayacağı dikkate alındığında, davacının iddialarının davalı idarece esas yönünden incelenmesi gerektiğinden, dava konusu Kurul kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmaktadır.

Öte yandan, dava konusu işlemin uygulanması halinde ihale kararına göre sözleşme imzalanabileceği, bu sebeple davacı açısından telafisi güç veya imkansız zararlar doğabileceği de açıktır.” gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.