yüksek fen kuruluna başvuru
yüksek fen kuruluna başvuru

Hizmet İşleri Genel Şartnamesi’nin “Tanımlar” başlıklı 4’üncü maddesinde “Bu Genel Şartnamenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kanunda ve diğer ihale mevzuatında yer alan tanımlar geçerlidir..

İşe Başlama Tarihi: Yüklenicinin idareden işe başlama talimatını aldığı; işyeri teslimi gereken işlerde ise, işyerinin yükleniciye teslim edildiği tarihi,” düzenlemesi,

İhale konu işe ait Sözleşme Tasarısının “İşin süresi” başlıklı 9’uncu maddesinde “9.1. İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 8 (Sekiz) aydır

9.2. Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına göre yapılmıştır.” düzenlemesi,

 

Teknik Şartname’nin “Konu ve kapsam” başlıklı 1’inci maddesinde “1.1Konusu tanımları ve süresi: Bodrum Belediye Başkanlığının resmi hizmetleri, personel taşıma, 5393 sayılı Belediye Kanununun ilgili maddeleri çerçevesinde Müdürlüklerde verilecek hizmet için kullanılacak araçların kiralanması hizmet alımı işidir. (01.05.2021 – 31.12.2021 tarihine kadar bitirilmesi esas olup 8 aydır)” düzenlemesi yer almaktadır.

 

Yukarıda aktarılan doküman düzenlemelerinde, ihale konusu işin süresinin 8 ay olarak belirlendiği, ayrıca Teknik Şartname düzenlemesinde ise, işe başlama tarihinin 01.05.2021, işin tamamlanma tarihinin ise 31.12.2021 şeklinde olduğu görülmektedir.

 

Hizmet İşleri Genel Şartnamesi’nde işe başlama tarihinin, hizmet alımı ihalelerinde, ihale konusu işin icrasının idarenin yükleniciye vereceği işe başlama talimatı ile başlayacağı belirtilmiştir.

 

Kamu İhalelerinde ihale süreci, ihale yetkilisinden onay alınması ile başlayıp sözleşmenin imzalanması ile sona ermektedir. Bu itibarla idareler ihale konusu işin süresini belirlerken ihaleye yapılacak olan şikayet ve itirazen şikayet başvurularını da göz önünde bulundurarak, işin başlangıç ve bitiş süreleri ihale dokümanında düzenlenmektedir. Bu itibarla, başvuruya konu ihaleye ait Teknik Şartname’de işe başlama tarihi ile işin bitirilme tarihinin net bir şekilde belirtildiği, Sözleşme Tasarısında ise ihale konusu işin süresinin 8 ay olarak öngörüldüğü, İdari Şartname’nin 2’nci maddesinde ihale konusu işin adının “ 2021 Yılı Muhtelif İş Makinesi Kiralama Hizmeti” şeklinde belirlendiği, anılan Teknik Şartname düzenlemesi göz önüne alındığında işin 01.05.2021 ile 31.12.2021 tarihleri arasında yürütüleceği, Sözleşme Tasarısı’nda 8 ay yazmakla birlikte, ihale sürecinin normal akışında devam etmesi ve şikâyet/itirazen şikâyet olmaması durumunda işin Teknik Şartname’de belirtilen süre aralığında gerçekleştirileceği, şikâyet/itirazen şikâyet olması halinde ise işin belirlenen tarihte başlamayacağının açık olduğu, bu durumda işin şikayet/itirazen şikayet süreçleri sonucunda başlayıp Teknik Şartname’de belirtilen tarihte biteceğinin açık olduğu anlaşılmış olup, başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz