Teknik Şartname’nin “Sürücülerin Çalışma Şekli” başlıklı 8’inci maddesinde “8.3. İdare, taşıtlarda çalışacak personelin senelik izin, vizite, sağlık raporu vb. durumlarda işe gelmediğinde hizmetin aksamadan yerine getirilmesi için taşıtlarda kendi personelini çalıştırabilir. Bu durumlarda meydana gelecek kaza, arıza vb. gibi durumlarda Yüklenici herhangi bir hak talebinde bulunamaz.” düzenlemesi bulunmaktadır.

 

İlgili düzenlemeden, taşıtlarda çalışacak personel senelik izin, vizite, sağlık raporu vb. durumlarda işe gelmediğinde hizmetin aksamadan yerine getirilmesi için taşıtlarda idare personelinin çalıştırabileceği anlaşılmıştır.

 

Şikâyete konu ihale dokümanı düzenlemesinin, ihale konusu hizmetin, yüklenici personelinin belirli durumlarda işe gelmediği durumlarda kesintisiz olarak işlemesinin temin edilmesine ilişkin olduğu, yüklenicinin gerekli personeli temin etmesi halinde idarenin kendi personelini çalıştıramayacağının açık olduğu anlaşıldığından başvuru sahibinin iddiası yerinde bulunmamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz