Mamul Yemek Hizmet Alımı Teknik Şartnamesi’nin “Yüklenici Firmanın Temin Edeceği Personel ve Giyim Malzemeleri” başlıklı bölümünde alıma konu hizmetin ifasında yüklenici tarafından mutfak sorumlusu / yöneticisi, aşçıbaşı, aşçı, aşçı yardımcısı, pasta ustası, servis elemanı, bulaşık elemanının çalıştırılacağının düzenlendiği, söz konusu personelin taşıması gereken niteliklere yer verildiği görülmüştür.

 

Başvuruya konu ihaleye ait ihale dokümanı incelendiğinde; ihale konusu iş kapsamında çalıştırılacak personele verilecek ücretin asgari ücretin altında olmayacağının düzenlendiği, ayrıca 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esasların 6’ncı maddesi ile Kamu İhale Genel Tebliği’nin 81 ve 83’üncü maddesine göre fiyat farkı ödeneceğinin belirtildiği görülmüştür.

 

Yapılan inceleme neticesinde; başvuruya konu ihalenin personel çalıştırılmasına dayalı bir hizmet alımı ihalesi olmadığı, kamu ihale mevzuatında ihale konusu iş kapsamında çalıştırılacak vasıflı personele brüt asgari ücret üzerinden ödeme yapılamayacağına ilişkin bir düzenleme bulunmadığı, bu hususun rekabete engel olmadığı, çalışacak personele ilişkin fiyat farkının 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esasların 6’ncı maddesi ile Kamu İhale Genel Tebliği’nin 81 ve 83’üncü maddesinde belirtilen hususlar çerçevesinde verileceği anlaşıldığından; başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

Print Friendly, PDF & Email

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz