KİK İTİRAZEN ŞİKAYET BEDELLERİNİ İADE ALMAK MÜMKÜN!

İhale uyuşmazlıkları açısından Kamu İhale Kurumuna başvuru yolu zorunlu bir başvuru olarak 4734 sayılı Kanunumuzda öngörülmüştür. Bu başvuruların yapılması esnasında ilgililerden yüksek meblağlarda başvuru ücreti alınmaktadır.

Bu başvuru ücretleri de başvurusunda haklı çıkmış olsa dahi ilgilisine iade edilmemektedir. Anayasa Mahkemesinin haklı çıkanlara başvuru ücretinin iade edilmesi gerektiği yönündeki kararı sonrasında hukuki sürecine destek sağladığımız davalarda başvurusunda haklı çıkanlara başvuru ücretlerinin iade edilmesi gerektiği yönünde çok sayıda idare mahkemesi kararları çıkmıştır.

Önemle ifade etmek gerekir ki İdare Mahkemesi bu davalarda itirazen şikayet başvurusu hangi tarihte yapılmış olursa olsun süre koşuluyla bağlı olmaksızın mülkiyet hakkı ihlal edildiğinden başvuru ücretinin iade edilmesi gerektiğine karar vermiştir.

Bu durumda ilgililer geçmişte yapmış oldukları ve haklı çıktıkları başvuru ücretlerini dahi dava yoluyla alma imkanına kavuşmuşlardır.

KİK başvuru ücretlerinin yüksekliği ve bunların iade edilmesi gerektiği yönündeki emsal kararlar nazara alındığında bu süreçlerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

İHALE VE SÖZLEŞME SÜREÇLERİYLE İLGİLİ TÜM SORU VE SORUNLARINIZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz