yüklenicinin işi zamanında bitirmemesi
yüklenicinin işi zamanında bitirmemesi

 

İDARELERİN TASFİYE BAŞVURULARINA VERMİŞ OLDUĞU RED KARARLARI İDARİ YARGIDA DAVA KONUSU EDİLEBİLİR Mİ?

Konulu yazımızda;

İhale süreci, ihale yetkilisinin onayını müteakip sözleşmenin imzalanması ile tamamlanan işlemler sürecidir. Bu safhada gerçekleştirilen işlemler idare hukukunun alanına girer ve bu işlemlerden doğan uyuşmazlıklar idari yargının denetimine tabidir. Buna karşılık sözleşme süreci, sözleşmenin imzalanması ile başlayıp mal, hizmet veya yapım işinin kabulüyle tamamlanan işlemler sürecidir. Bu safhada gerçekleştirilen işlemler özel hukukunun alanına girer ve bu işlemlerden doğan uyuşmazlıklar adli yargının denetimine tabidir.

İdarelerin tasfiye başvurularına vermiş olduğu red kararları esas itibariyle sözleşme sürecinde gerçekleşen bir işlemdir. Ancak 7161 sayılı kanunla getirilen düzenleme ile özel bir tasfiye süreci öngörülmüş olup, fiyat artışlarına bağlı olarak bir defalığına sözleşmelerin Bakanlık görüşü ve İdare Onayı ile tasfiyesine imkan sağlamıştır. Bu noktada İdarelerin tasfiye başvurularına vermiş olduğu red kararları idari işlem mahiyetindedir ve idare mahkemesinde dava edilebilmelidir.YÜRÜTMENİN DURDURULMASI

şeklinde konuya ilişkin fikirlerimizi beyan etmiştik. Gelinen aşamada bu hususa ilişkin hem adli yargıda hem de idari yargıda davalar açıldı. Bir kısım İdari Mahkemeler tarafından Görev yönünden RED kararları verilmekle birlikte, bir kısım İdari Mahkemeler tarafından da YÜRÜTMENİN DURDURULMASI kararları verilmiştir.

Örneğin Ankara İdari Mahkemesinin 04.12.2019 tarihli kararında bu konuya ilişkin YÜRÜTMENİN DURDURULMASI kararı verilmiştir. 

Bu davalarda tasfiye başvurularına  red kararı veren İDARE davalı olarak gösterilmelidir.

TABİ SÜRE KAÇIRILMADI İSE…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz