Dövizler Arttı! Son Bir Senede 20 Büyük İhale İptal Edildi

Dövizlerde meydana gelen seviye artış nedeniyle ihaleler durma noktasına geldi. Açık usulde yapılacağı duyurulan en az 20 büyük yapım ihalesi iptal edildi.

Türkiye genelinde irili ufaklı yüzlerce yapım ihalesi iptal edildi. Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre; Başkent Ankara’da bakanlıklar ya da kamu kurumları tarafından yapılacağı duyurulan ihaleler yapılan tüm hazırlıklara rağmen çeşitli sebeplerle iptal edildi.

Açık usülde yapılacağı duyurulan en az 20 büyük yapım ihalesinin iptal edildiği resmen açıklandı. Diğer yandan AKP’nin istediği ihaleyi istediği müteahhite verme aracı olarak kullandığı 21-b Pazarlık usulüyle yapılması planlanan ihalelerin durumu ise ilan henüz bilinmiyor.

EN ÇOK  TOKİ  İPTAL ETTİ

En çok ihale iptal kararı alan kamu kurumlarının başında TOKİ geldi. TOKİ, Kastamonu, İstanbul, Kırıkkale ve Sivas’ta birimlik konut projesi ihaleleri, Samsun Millet Bahçesi ve birçok kamu binası ihalesi iptal oldu.

İhalelerin iptal sebebi resmi kayıtlarda çeşitli başlıklarda gösterildi. Ağırlıklı olarak, “İhaleye teklif veren istekli çıkmaması”, “kaynakların verimli kullanılması”, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ Yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” gösterildi. İhalelerden vazgeçilmeyeceği, maliyetlerdeki yükselişlerin yaklaşık maliyet bedellerine yansıtıldıktan sonra yeniden ihale açılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:

https://www.insaatderyasi.com/dovizler-artti-son-bir-senede-20-buyuk-ihale-iptal-edildi-20762h.htm

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz