HAKSIZ FESHE KARŞI AÇILAN DAVALARDA İHTİYATİ TEDBİR TALEBİNİN ÖNEMİ

Yükleniciler sözleşmelerin yürütümü esnasında idarelerle sorunlar yaşayabilmekte ve bu durum sözleşmenin feshi aşamasına kadar varmaktadır. Son dönemde özellikle koronavirüs kaynaklı olarak maliyetlerin artmış olması yüklenicilerin taahhütlerini yerine getirmelerinde en büyük engel teşkil etmekte ve idareler de bu doğrultuda yükleniciye taahhüdünü yerine getirmesi aksi takdirde sözleşmenin feshi ve teminatın irat kaydedilmesi yoluna başvuracağını ihtaren bildirmektedir.

İdarenin uygulamış olduğu bu yöntem nedeniyle yükleniciler teminatlarının gelir kaydedilmesinden dolayı  bankalar nezdinde ticari ilişkileri açısından sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu açıdan idarenin sözleşmeyi feshetmesinin ardından haksız feshe ilişkin dava açılması halinde bu davanın uzun sürebileceği gözden kaçırılmamalıdır. Bu nedenle haksız feshe ilişkin açılacak  davaların teminatın gelir kaydının önüne geçilmesi amacıyla ihtiyati tedbir talepli olarak açılması kanaatimizce daha uygun olacaktır.

Makaleler

İhale süreci zorlu ve uzmanlık isteyen bir süreçtir. İhalenin feshi ya da sözleşmenin tek taraflı feshi gibi durumlarda dava açma hakkı doğmakla beraber, konusunda uzman bir avukat desteği ile yola çıkmak her zaman yararınıza olacaktır. Bu konuda da hizmet veren ofisimiz kamu ihale avukatı desteği ile her zaman yanınızdadır.

İhalenin feshi ya da haksız fesih ile ilgili olarak aşağıdaki makaleleri de okuyabilirsiniz.

SÖZLEŞMENİN HAKSIZ FESHİ DURUMUNDA YASAKLAMA KARARI VERİLEBİLİR Mİ?

KAMU İHALE  SÖZLEŞMELERİNİN  FESHİ VE UYGULANACAK YAPTIRIMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz